Blogger templates

Tips Mudah Beli Tiket Kapal Terbang

Assalamualaikum.Untuk you guys yang suka travel, yang selalu beli flight ticket sama ada untuk diri sendiri, untuk keluarga atau yang saja suka-suka usha tapi tak beli sebab takut naik katebang (saya lettuw), meh saya nak share benda best.

SKYSCANNER

Ha, inilah website yang best ittew. Click sana, click sini boleh berangan siap nak kemana-mana negara eheh. 

Actually banyak lagi laman-laman web lain yang lebih kurang sama, tapi hari ini nak cerita tentang ini dulu. Apa yang berbeza di sini ialah semua airlines yang tersedia dikumpulkan berdasarkan tarikh yang kita pilih. Else, kalau tak tahu nak pilih, boleh click Cheapest Month seperti di bawah dan lepas itu tada, akan keluarlah segala tarikh-tarikh bersama harganya sekali. 
Kendian bolehla pilih tarikh dan harga yang berkenan di hati.

Mudah kan?.

Selain dari tu, dekat sini juga check untuk multicity flight. Multi city ini adalah untuk penerbangan open jaw, bermaksud kita pergi ke destinasi A, balik melalui destinasi B. Boleh search airline yang sama, atau pun berbeza. Depends on our budget. 

Ha, begitulah ceritanya. 

Lepas ini kalau nak book flight ticket, boleh try usha sini, kemudian boleh compare dengan Expedia, Google Flights dan sebagainya. Nak lagi sure, lepas dapat harga from here, u can go details dekat websites airline itself. Boleh check flight number, jenis plane, kemudian search sekali seat map so boleh tahu selesa atau tidak kedudukan yang you pilih. This is what I love most when browsing for a flight ticket. Walaupun cuma berangan.

Haha.

So jomlah sambung berangan lagi. Mana kita nak pergi lepasni, ya?.

0 busy bees:

Post a Comment