Blogger templates

Sandisk Dual USB, anyone?

Assalamualaikum.

Masih belum boleh move on dari simptom post hol. Ni pun acah-acah rajin, sebab sedih tengok blog sendu tak ada entry baru haha.

Nak tanya. U olls kalau transfer file from phone to laptop atau pc macam mana?. Pakai usb cable ke?. Then kalau download movies atau videos banyak-banyak, boleh ke simpan dalam phone?. Atau buh dalam hard disk lepas itu simpan dalam drawer buat pekasam?. Eheh macam saya lettuw.

Tapi itu dulu.

Sejak ada Dual USB dari Sandisk ni senang kerja saya. Download dan simpan dalam usb. Bila nak tengok kat office, cucuk dekat PC. Nak tengok dekat rumah, cucuk dekat TV. Kalau anak-anak merengek nak tengok video while we were on the car atau kat luar, cucuk dekat handphone.

See?. So kachang kan.

Actually my office mate yang suggest dengan Sandisk. Masa tu saya tengah kalut nak download movies dan simpan dalam phone untuk anak-anak tengok during our flight balik kampung last week. Kena pilih-pilih sebab kalau banyak sangat nanti phone jadi slow. 

Sudahnya semua movies dan videos dalam phone saya keluarkan dan simpan dalam usb Sandisk ni. 


Abaikan gambar wallpaper ittew.

Yang saya beli ni 32GB saja. Ada lagi yang besar up to 128GB. Memang lepas ni kerja kita download movie ajelah ya hikhiks.

So kalau suka boleh skodeng web Lazada. Ada few seller yang jual dengan harga berbeza. Sebelum itu, please take note yang bukan semua phone compatible dengan usb ni. Check dulu before beli. 

Thats all. Thanks for reading.

Take care.

0 busy bees:

Post a Comment