Blogger templates

Ke JB Ke Kita : 6 Corner, Senibong Seafood Village

Assalamualaikum.

Bertemu lagi di tahun baru. 2017 please be nice, semoga yang dirancang menjadi seperti yang dirancang. Semoga lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya; especially dalam hubungan dengan Allah; hubungan dengan manusia. Banyak kena perbaiki. Semoga Allah permudah.

Tahun baru. kita mulakan dengan entry makan-makan yang tertangguh. Eheh.


Sunset nan indah.

Ini cerita lebih kurang dua bulan lepas masa jjcm JB. Malam itu sebelum hubs pergi bertepuk tampar dengan rakan seperjuangannya, kami pergi early dinner dekat Senibong Seafood Village. Pengaruh google lah apalagi. 

Kami sampai agak awal, masih belum sesak tapi parking dah mula penuh. Ada parking fee tak silap saya RM2 per entry. Akan ada orang yang guide untuk pergi ke parking lot yang free. 

Saya tak pernah sampai ke sini, itu yang jakun sikit nampak banyak betul deretan kedai makan yang ada. Sampai pening nak pilih, eheh.

Kami jalan-jalan sampai ke dalam mencari kedai makan yang sudah saya aim dari sebelum sampai ke JB lagi. Ehem, memang begitulah. Bab jalan-jalan memang saya rajin study sebelum pergi. Maklumlah dulu masa belajar malas study ekeke. 


Itu dia kedai yang di cari. Kedai nombor 6 atau famous dalam carian google sebagai 6 Corner Senibong.

Kalau tak sure, boleh cari kedai yang alas mejanya sebegini, eheh.

Kedai ni agak ke dalam sedikit. Jangan risau, jalan saja sampai jumpa. Ada mini waterfall dan buaian depan kedai as a landmark. Kami sampai terus pergi ke meja tepi laut. Itu yang dapat ambil gambar sunset. Tapi lama-lama tak senang duduk dibuatnya. Khadeejah asyik nak panjat kerusi tengok air laut. Buatnya terjatuh ke dalam tak ke naya, haih tak boleh jadi. Husband terus masuk ke dalam cari tempat yang boleh bersila macam gambar atas ni.

Hubs sempat berborak-borak dengan owner. Lepas itu kami dihidangkan dengan buah-buahan. 

Tak lama lepas itu sampai lauk pauk yang kami order.


Ya Allah tak tahu nak kata macam mana. Memang tukang masak dia hebat betullah, sedap-sedap semua makanan yang ada depan mata kami ni. Nampak macam banyak, tapi memang banyak dan tidak disangka kesemuanya habis dimakan kami sekeluarga.

Kerang tu, first time ever saya makan dimasak macam tu. Masa order kami just cakap kerang masak apa-apa saja yang sedap dan special di sini. Tada. hasilnya memang sedap sedap sedap.

Sambil makan-makan hubs cakap, lagi seronok kalau ramai-ramai pergi makan sini. Insya Allah next time kita bawa family skali ye. Doa semoga murah rezeki, insya Allah.


Itulah budak kecil yang dah tertelan-telan air liur tak sabar nak makan. Few times cuba senduk nasi sendiri sudahnya ke lantai, heh. Berangan kuat.

Kos makanan kami pada malam itu tak sampai RM100. Berbaloi sangat jika nak dibandingkan dengan apa yang kami makan. Ada ikan, ketam, kerang dan sotong. Ada juga sayur tak masuk dalam gambar, dan juga otak-otak.

So bolehla kalau you all nak try kedai ni. Recommended oleh tukang rasa, tukang type entry dan anak-anak beliau juga, eheh. 

Sekian untuk entry menyambut tahun baru. Saya sudahi dengan gambar di bawah dengan ucapan, "jalan-jalan sampai ke KB; jangan buat muka sombong, kalau anda sampai ke JB; jangan lupa singgah Senibong" wah gitu berpantun pulak.Ok guys thanks for visiting. Take care.


0 busy bees:

Post a Comment