Blogger templates

Sanah Helwah, Firstborn.

Assalamualaikum

Last update was on the 3th. Tiga minggu lepas. Banyak betul benda berlaku in three weeks time. Alhamdulillah. Allah jentik sikit hati, itupun dah merembes airmata tak tentu hala. 

Anyway, my firstborn turned 7th early this year. Praise to Allah for granted me this beautiful (perasan!) girl as my firstborn. Anak pertama selalunya ada tempat yang sangat istimewa dalam hati ibunya. Mana tidaknya, dengan yang pertama inilah kita belajar segala-galanya. Bukan nak kata anak lain tak istimewa, anak lain lain sikit istimewanya sampai pening mami dia nak melayan, eheh.


Tak ada sambutan besar-besaran. Just makan sekeluarga. Mami masak ikut selera birthday girl. Hubs dan bil belikan slice cake. Dia ada sebut juga kenapa tak panggil kawan-kawan dan mama datang sekali. Kalau ikut plan memang nak buat makan-makan tapi adhoc sangat plan, so caterer pun ramai yang tak available.

The next day, hubs bawa kids ke Ikea beli hadiah. Yeay.


Eh. Macam birthday dia pula ya.

Nampak macam tak sesuai, tapi dah dia suka. Agaknya dia memang suka masak, kot?. Now kat rumah pun kadang-kadang pandai dah cuci pingan cawan sendiri. Nak tolong masak tapi selalunya saya tak izinkan. Nantilah bagi besar sikit.

Alhamdulillah firstborn dah pun menginjak usia 7 tahun. Semoga usianya dalam barakah dan rahmah Allah. Menjadi anak solehah yang menyejukkan mata mami ayah. Berjaya di dunia dan akhirat, insya Allah. 

Maafkan mami ayah kalau kami ini tidak menjadi murabbi yang terbaik dalam membesarkan kakak. Mami ayah nak kakak tahu, yang selamanya kami akan buat yang terbaik untuk kakak. Mungkin juga yang kakak tak suka itulah sebenarnya yang terbaik untuk kakak, who knows. Allahumma amin. Semoga Allah permudah.

1st January. Sanah helwah, firstborn!.




1 busy bees:

Ana Lyana said... Reply To This Comment

happy belated bufday kakak aalia...

Post a Comment